Translate

donderdag 28 maart 2013

bonsai Meidoorn #1 - update

Update 28.03.2013. Meidoorn #1

het dood hout wat bijgewerkt, wat structuur aangebracht aan de oppervlakte, hier en daar wat extra groeven gemaakt, onderin wat oud rot hout verwijderd, her en der een doorkijkopening gemaakt. Redelijk provisoir, nog zeker geen eindbeeld, vooral niet wat de spleten en gaten betreft. Het wordt een combinatie van kunstmatige technieken (frezen) en natuurlijk rottingsproces afwachten en daarna verwijderen.

De maturiteit van de takken en vertakking is er nog niet, ziet er nog redelijk juveniel uit, weinig dikteverloop enz. Uiteindelijk is het met dit boompje gewoon verderdoen met de mogelijkheden die er nog waren. Had ik dit boompje jaren geleden terug kunnen uitplanten in vollegrond voor een aantal jaren, had ik wellicht beter startmateriaal gehad wat de takken betreft. Maar boompjes genoeg dus deze blijft gewoon verderdoen met wat er is.

Er moet nog wat bijgeschuurd worden om een meer natuurlijke look te geven aan de structuur/groeven. Op termijn zal een houtbehandeling ook wel nodig zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten