Translate

donderdag 31 oktober 2013

De BOMENWIJZER.BE

Klik op de Pagina 'BOMENWIJZER' bij de tabbladen bovenaan mijn blog om bomenwijzer.be te raadplegen.


Alle tekst en vermeldingen hieronder © bomenwijzer.be

Waarom ?
Het doel van Bomenwijzer is om je te helpen een doordachte en duurzame boomsoortkeuze te maken voor elke specifieke situatie. Daarbij vertrek je van de standplaats waar de boom moet komen en het eindbeeld dat je voor ogen hebt.

Wat ?

Alle beschikbare informatie over boomsoorten en cultivars is gebundeld in één gemakkelijk doorzoekbare website. Daarbij komen niet alleen de standplaatsvereisten van een soort aan bod, maar ook beheerinformatie en esthetische, cultuurhistorische en ecologische eigenschappen. Je kunt ook je eigen ervaringen met een bepaalde boomsoort of interessante foto’s delen met de andere gebruikers.
Informatie over het beheer van bomen (aanplanten, snoeien, …) vind je in het Technisch Vademecum Bomen.

Hoe ?

Ben je op zoek naar een geschikte boom voor een specifieke standplaats? Via 'Zoek een boom' vind je aan de hand van door jou vooropgestelde selectiecriteria een boomsoort of cultivar die aan je eisen voldoet. Volg het advies dat je krijgt wel niet blindelings, het vraagt een deskundige interpretatie.
Wil je informatie opzoeken over een bepaalde soort of cultivar? Ga dan via de namenlijsten met wetenschappelijke en Nederlandstalige namenineens naar de juiste boomfiche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten