Translate

dinsdag 10 april 2012

Bonsai Lentefoto's part III

Aalbes
closeup van de millimetergrote onopvallend gekleurde bloemtrosjes, inclusief vlieg

Europese larix
Het ziet er naar uit dat vele knoppen ook echte uitlopers/scheuten zullen worden. Da's een succes, want een bloeiende larix is een teken dat er al een zekere ouderdom en beginnende rijpheid in de ontwikkeling begint te komen. Bloemknoppen blijven bloemknoppen en produceren geen scheuten meer. Het kan mooi klinken, en dat is het ook, maar infeite is bloei bij larix pas gewenst als de boom voor de rest al een wat fijnere vertakking heeft en rijpheid toont. Flinke snoei, zoals bij een herstijling, kan het proces wel wat omkeren. Dit boompje heeft enkele jaren geleden zo'n herstijling gehad, en moest dus ook zijn takkenstructuur terug opbouwen volgens de nieuwe vormgeving. Gecombineerd met verpotten, nieuw substraat..is de groei flink teruggekomen. Slechts 2 bloemknoppen dit jaar.

Meidoorn #2
Begint er al aardig uit te zien. Zit vol nieuwe scheuten, ook daar waar er nog takken ontbraken. Zeer welkome groei dus! Worden leuke fotoreportages nog dit jaar.

Lijsterbes
De bladeren ontvouwen zich, enkele knoppen komen nog wat achter. Dit wordt een heerlijk eenvoudige maar mooie kleine. Wel aardig wat karakter in die paar kronkelende korte takken die hij maar heeft. Er zitten dit jaar veel kleine secundaire takjes aan te komen; en een nieuwe top.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten