Translate

woensdag 5 september 2012

Bonsai Hazelaar Web's Prize Cobb update

Update 5 september, Corylus Avellana, variëteit 'webs's prize Cob' (nutella hazelnoot)

Staat dit jaar zeer gezond, verpot in het voorjaar en op dit moment goed stevig vastgeworteld in de pot. Takken gezond, stevig, overal gezonde dikke groene knoppen. Goed uitgegroeid dit jaar, enkele takken wat gespannen om de basisvorm al wat aan te geven, géén fijnere bedrading toegepast; dit zal pas een eerste keer gebeuren ergens juni/juli volgend naar na de eerste uitgroei van scheuten.

De grotere gefreesde wonden zijn zeer goed aan het helen, door de goede gezonde groei ook duidelijk dat het callus de randen van de snoeiwonden hier en daar overgroeit. Wordt mooi.

Dit is een vrij klein boompje voor een hazelaar, maar ben zeker dat bij een goede verdere vertakking de bladeren zullen verkleinen waardoor bladgrootte uiteindelijk wel zal meevallen. We verwachten natuurlijk geen 2 à 3cm grote bladeren maar eerder 4cm, moet haalbaar zijn in een niet té grote pot en niet té frequent verpotten.

Heel leuk is dat er een 'mannelijke bloeiwijze' reeds klaarzit aan een tak, om in januari/februari volgend jaar tot bloei te komen. De vrouwelijke bloemen zullen in februari/maart pas zichtbaar worden, als ze uit de knoppen tevoorschijn komen, slechts subtiel zichtbaar door de rode stijlen met stempel (zie google).mannelijke 'katjes' worden in de zomer reeds gevormd om in januari tot bloei te komen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten