Translate

maandag 26 augustus 2013

Bonsai Veldesdoorn #2 - udpate 26.08.2013

Update 26.08.2013
Acer Campestre, veldesdoorn

Sinds najaar 2012 in mijn bezit gekomen als ruw (verwaarloosd) materiaal. Had duidelijk al te lang in pot gestaan waarbij de niet onderhouden uitgroei heeft gezorgd voor veel te dikke takken bovenaan, en bijgevolg ook een slecht ogende 'verdikking' hoog op de stam waar vele dikke takken ontspringen.
Fel teruggesnoeid mocht hij aan 2013 beginnen.

Het is duidelijk dat er nog verdere drastische beslissingen nodig zijn om dit boompje er beter te laten uitzien. Frezen van oude stompen en frezen van bijkomende holtes zal nog nodig zijn om die verdikking wat weg te werken. Zeker nu ik vandaag de top nog verder naar beneden heb gehaald. Ik streef de knoestige look na van een veldesdoorn die ooit geknot geweest is. Je vindt ze zelden, oude knoestige (geknotte) veldesdoorn, maar ze zijn er hier en daar nog.

Alle foto's zijn van vandaag, de laatste foto na wat bijsnoei werken. Wie goed kijkt en meedenkt, kan zo ongeveer al inschatten waar ik de holtes nog zal maken, en waar nog werk nodig is. Waarschijnlijk nog een extra (dikke) tak weg te nemen die op dezelfde hoogte staat van andere takken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten