Translate

woensdag 27 juni 2012

Bonsai Ruwe Berk #1 - update

Vandaag 27 juni een lichte snoei gehad om hier en daar te corrigeren, en een lichte snoei van ongewenste scheuten. Met ongewenst bedoel ik de overtollige uitlopers op plaatsen waar dit niet gewenst is, en die geen nut meer hebben gezien de stam toch al dik genoeg is. Enkel hoog in de top mogen ze wat langer groeien, of op de gesteltakken daar waar nog diktegroei nodig is. De rest van de scheuten wordt na +/- 20cm terug ingekort.

Ook wat licht bedraadwerk, bij enkele van de meer lagere takken.

Mijmering: Als ik dit boompje nu bekijk, en me herinner hoe in 2011 op een bepaald internetforum iemand het nuttig vond om een post te plaatsen waar men de draak stak met deze 'kale stam in een pot'... dan overvalt me toch een zeker gevoel van voldoening als je het resultaat na anderhalf jaar ziet. Het scheelt als je op voorhand weet welk plan je hebt voor de vorming van een boompje. Weten waarom je met bonsai bezig wil zijn, en op welke manier, is iets om es bij te mijmeren met een lekker Belgisch streekbiertje op je terras, s'avonds, met zicht op je boompjes. ...En eventueel wat abdijkaas, met mosterd...

Foto 1 van vandaag
Foto 2 van slechts 3 weken geleden na de vorige snoei. Hij staat dus heel gezond, om na 3 weken massaal veel nieuwe scheuten (ook al zeer veel scheutjes die secundaire takken zullen worden) te produceren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten